Auktionsuttagningarna klara

Auktionsuttagning Eklunda stuteri 2017

Denna vecka har inneburit mycket arbete med Swedish Select Horse Sales, auktionen för 3-åriga hopphästar som jag arrangerar tillsammans med Lisen Bratt Fredricson, Pia Levin och Royne Zetterman. Liksom förra året kommer auktionen att arrangeras i samband med Elmia Scandinavian Horse Show och i år äger auktionen rum under lördagskvällen den 28 oktober.

Under vår och sommar har anmälningar till auktionen kommit in och under tisdagen och onsdagen var det dags att videofilma och fotografera de hästar som har gått vidare till selekteringen.

Ca 100 hästar var uttagna till selekteringen i år vilket är nytt rekord. Det är verkligen jättekul att intresset bland uppfödare och hästägare är så stort för att få med sin häst till auktionen. Ca 60 hästar löshoppades hos Magic Park Stables och Royne Zetterman och ytterligare ca 40 hästar på Eklunda Stuteri utanför Örebro.

Nu väntar ett intensivt arbete under de närmaste veckorna med att färdigställa auktionskatalogen och publicera de uttagna hästarna på auktionens hemsida.

Erikjerneld.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer om vår integritetspolicy genom att klicka på knappen.