Nya Baucherbett från Trust

Baucher Trust Equestrian social

Två stycken nya Baucherbett från Trust Equestrian finns nu tillgängliga i webbshoppen, ett 2-delat och ett 3-delat Elliptical. Båda finns hemma i lager i 12,5 cm och 13,5 cm och går att beställa i 11,5 cm och 14,5 cm.

Baucherbett (eller “Hanging cheek” com Trust själva kallar dem) är en nyhet från Trust även om de funnits i olika varianter från andra leverantörer (till exempel Poponcini). Generellt kan sägas att Baucherbett är en typ av bett som ligger relativt still i hästens mun, bettringen kan inte rotera på mundelen. Detta uppskattas ofta av hästar som inte gärna vill ta stöd på bettet. Den fixerade delen av bettringen kommer även att förhindra att bettet glider genom munnen och ger en milt förstärkande effekt av tygelhjälperna.

Dessa två modeller är de första som kommit från Trust men jag skulle tro att vi kommer att få se en rad olika mundelar inom en snar framtid, exempelvis olika typer av Inno Sense.

En intressant artikel om Baucherbett för er som är intresserade av att läsa lite mer finns här:
https://bitbankaustralia.wordpress.com/2012/05/03/the-truth-about-the-baucher-snaffle-bit-rattling-the-cage/

Erikjerneld.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer om vår integritetspolicy genom att klicka på knappen.