Nya modeller av sadelgjordar från Antarès

Antarès anatomisk sadelgjord med Easy Clip banner

Nu har det äntligen blivit dags att lansera de nya modellerna av sadelgjordar som Antarès har introducerat under våren! Det rör sig om en helt uppdaterad kollektion av sadelgjordar som ersätter de gamla modellerna som har funnits på marknaden. Gemensamt för alla modeller av sadelgjordar är att de är anatomiskt utformade för att passa hästens rörelsemönster på bästa sätt. De är tillverkade av vegetabiliskt garvat franskt läder för maximal komfort och hållbarhet. Med rätt skötsel blir lädret bara vackrare och vackrare med tiden.

Vissa av sadelgjordarna har även ett nytt system för att enkelt och säkert kunna fästa hjälptyglar och förbygel i sadelgjorden. Detta system är utvecklat av Antarès tillsammans med det franska företaget CONTAT i Alperna. CONTAT tillverkar utrustning för bergsbestigning och fallskärmshoppning och har tillsammans med Antarès tagit fram “Easy Clip”. Easy Clip består av ett spänne som enkelt klickas i ett fäste på sadelgjorden. Spännet kan sitta kvar på hjälptyglarna eller förbygeln och sedan enkelt och snabbt fästas på sadelgjorden vid användning.

Antarès Easy clip spänne och fäste
Antarès Easy clip spänne och fäste

En annan nyhet är också de sadelgjordar som har en separat löstagbar liner i konstgjort fårskinn. Denna liner fästs enkelt med kardborre som går längs hela läderdelen av sadelgjorden. Detta gör att det är enkelt att ta av linern för att tvätta den eller byta den till en annan färg till exempel. Det konstgjorda fårskinnet är mycket mjukt och dessa sadelgjordar lämpar sig därför bra till hästar med känslig hud som i vanliga fall kan få skav av sadelgjorden.

Antarès klassisk sadelgjord med liner
Antarès klassisk sadelgjord med liner i konstgjort fårskinn

Nedan kan du se de olika modellerna av sadelgjordar. Läs mer om varje modell genom att klicka på dem.

Har du frågor eller funderingar om något angående dessa sadelgjordar går det bra att kontakta oss eller någon av de återförsäljare av Antarès produkter som finns runt om i Sverige.