Antarès

Sedan starten 2009 har Erik Jerneld AB varit agent för det franska sadelmärket Antarès Sellier i Sverige. Som aktiv tävlingsryttare vet jag hur viktigt det är med utrustning av högsta kvalitet. Därför är jag mycket stolt över att kunna representera Antarès och deras produkter på den svenska marknaden.

Antarès har tillverkat sadlar sedan år 2000 och är idag en av de mest framgångsrika franska sadeltillverkarna. Vid deras fabrik i Saintes utanför Bordeaux i Frankrike arbetar 45 sadelmakare och läderarbetare som varje år tillverkar över 3 000 sadlar.

Antarès utvecklingsteam arbetar hela tiden med att förbättra sina produkter och hitta ny lösningar för att kunna erbjuda produkter för häst och ryttare som förenar säkerhet med komfort och tävling.

Antarès sortiment av utrustning innehåller utöver handgjorda sadlar bland annat hjälmar för ryttaren samt träns, sadelgjordar och förbyglar till hästen. Allt tillverkat med känsla för anatomi, komfort och kvalitet.

Genom att kombinera traditionellt franskt hantverk med teknisk utveckling samt genom sitt samarbete med ledande ryttare och experter världen över fortsätter Antarès att utveckla nya produkter för både ryttare och hästar.

För att du på enklast sätt ska få tillgång till produkterna från Antarès samt hjälp med ditt sadelköp har Erik Jerneld AB ett nätverk av kunniga återförsäljare runt om i Sverige. Hittar du ingen i närheten är du varmt välkommen att höra av dig till oss för hjälp.

Hitta återförsäljare

Antarès tillverkar sadlar för hoppning, dressyr och fälttävlan. Ett stort antal valmöjligheter vad gäller modeller och passform för både häst och ryttare gör att vi kan hitta en sadel som passar just dig och din häst.

För mer information om de olika sadelmodellerna från Antarès, klicka på länken ovan.

Letar du efter en begagnad sadel eller en ny sadel för omgående leverans? Besök webbshoppen för att se vad som finns i lager för tillfället eller kontakta en av våra återförsäljare för att se vad de har tillgängligt.

Bild Antarès Contact hoppsadel

Här kan du se en video från Antarès workshop i Saintes och få en inblick i alla moment av fantastiskt kunnande och hantverk som ligger bakom en sadel.

Antarès har tillsammans med en av de ledande tillverkarna av motorcykelhjälmar tagit fram en hjälm för ridsporten som förenar tre ledord: säkerhet, komfort och estetik. 

Certifierad enligt de senaste säkerhetsstandarderna kombinerar den ett elegant utseende med en enastående komfort. Hjälmen finns i två storlekar på ytterskal (small och medium) och du byter enkelt storlek i skalet med de medföljande paddarna.

Som alltid med Antarès produkter spelar estetiken en viktig roll och du kan som ryttare välja mellan en rad eleganta färgkombinationer. Vill du skräddarsy din hjälm helt efter eget önskemål är det självklart också möjligt.

Bild Antares reference svart/svart hjälm

Träns och tillbehörAntarès träns och tillbehör

Förutom sadlar och hjälmar tillhandahåller Antarès även ett komplett sortiment av tillbehör för träning och tävling. Fokus ligger här på innovation och design för ryttare och häst.

2015 presenterades de nya kollektionerna av träns, nosgrimmor och tyglar, Origin och Precision. Här finns en rad möjligheter att skapa ett personligt träns som passar just dig och din häst.

För mer information och för att se de olika modellerna, besök webbshoppen via länken ovan eller kontakta någon av återförsäljarna.

Antarès Origin Precision