Trust bett

Trust Equestrian skapades av bröderna Bas och Teun van Riel. Teun har länge varit en av Europas ledande återförsäljare av bett med kunder bland hela den internationella ryttareliten. Tillsammans med ledande dressyr- och hoppryttare utvecklar Trust hela tiden nya modeller av bett för att möjliggöra ännu bättre kommunikation mellan häst och ryttare. Alla bett tillverkas för hand i Holland.

Trust tillverkning
All tillverkning av Trust bett sker för hand i Holland.

I Trusts enorma sortiment av bett finns över 1500 olika kombinationer av mundelar och sidostycken. Erik Jerneld Ridsport lagerhåller ett stort antal av de olika kombinationerna i de vanligaste storlekarna för omgående leverans. Självklart kan vi även hjälpa dig att ta hem ett bett om du har speciella önskemål vad gäller mundel och sidostycke.

Alla Trust bett

Mundelar

Mundelen är den del av bettet som ligger i hästens mun (därav namnet). Trust arbetar med tre olika typer av mundelar: Sötmalm, Inno Sense och läder. Nedan följer en beskrivning av de olika mundelarna.

2-delat bett Trust Equestrian

Sötmalm

Sötmalm är en metall som på ett naturligt sätt stimulerar hästens salivproduktion genom att ytan på bettet smakar sött. På detta sätt ökar hästens acceptans för bettet i munnen.

Sötmalm rostar när det kommer i kontakt med fukt vilket gör att den blåfärgade mundelen kommer att övergå i en brungrå nyans med tiden. Om bettet inte används under en tid bildas en orangebrun beläggning på mundelen. Denna kan enkelt avlägsnas med en fuktig trasa.

Alla Sötmalmsbett
Trust Inno Sense Flexi Soft fasta ringar

Inno Sense

Betten i Inno Sense serien finns i tre olika hårdheter: soft, medium och hard. Mundelarna finns i tre olika utformningar: Flexi, mullen och port. Den absolut vanligaste mundelen är Flexi Soft som är en mjuk flexibel mundel lämplig för känsliga eller unga hästar. Erik Jerneld Ridsport lagerhåller även mundelarna medium port och mullen hard.

Det syntetiska materialet i Inno Sense betten är FDA godkänt vilket innebär att det inte innehåller ämnen som är giftiga för människor eller djur.

Mundelarna Flexi och Mullen är även solida då de är uppbyggda kring en metallkärna och därför inte kan gå helt av.

Alla Inno Sense bett
Läderbett med lösa ringar från Trust Equestrian

Läder

Kärnan i läderbetten från Trust är utformad av förstärkt nylon. Lädret som sys på runt denna kärna är naturligt garvat utan någon användning av kemikalier.

Hästens naturliga salivproduktion mjukar upp läderbettet och gör det mer följsamt i munnen. Detta gör att bett av läder lämpar sig bra för känsliga hästar som har svårt att ta ett naturligt stöd på bettet.

Alla läderbett