Om företaget

Erik Jerneld AB startades 2009 med målet att tillhandahålla hästar och produkter för ridsport på högsta nivå.

Erik Jerneld

Jag är utbildad civilekonom vid Linköpings Universitet och en aktiv tävlingsryttare med meriter upp till och med svår klass i hoppning. Jag är uppvuxen utanför Södertälje men flyttade 2001 till Nordsjö gård utanför Motala i Östergötland där jag bedriver min verksamhet och bor tillsammans med Jill och våra två barn Vilhelm och Elsa.

På gården finns utmärkta faciliteter för hästverksamhet med underbar ridterräng, betesmarker, ridhus, ridbana och skrittmaskin. Här har jag även lager, kontor och showroom för de produkter jag marknadsför och säljer.

Hästförmedling och försäljning

Sedan början av 2000-talet samarbetar jag med Stal Hendrix i Holland när det kommer till att förmedla hästar till och från Sverige. Ett samarbete som resulterat i 100-tals förmedlade och sålda hästar framförallt från Sverige till utlandet. Genom detta arbete har jag skapat mig ett internationellt kontaktnät och en god kunskap om vilken typ av häst som är kommersiellt gångbar på den internationella marknaden.

I Sverige arbetar jag tillsammans med Fredrik Spetz som under lång tid arbetat utomlands som ryttare. Tillsammans letar vi alltid efter lovande tävlingshästar för kunders räkning. Har du en häst du vill sälja hjälper jag dig gärna!

skywalker_varberg

Jag och Skywalker (valack född 2001 e. Cortez x Dragon) i Varberg för länge sedan.

SSHS 2017

Swedish Select Horse Sales

Sedan 2006 är jag tillsammans med Lisen Bratt Fredricson, Pia Levin och Royne Zetterman en av delägarna till Swedish Select Horse Sales som varje år arrangerar en kvalitetsauktion för 3-åriga hopphästar i samband med Svenskt Avel- och Sportchampionat på Flyinge. Läs mer om vårt arbete och årets auktion på vår hemsida.

Produkter och Webbshop

Sedan studietiden har jag arbetat med att importera olika produkter för ridsport från utlandet och sedan 2009 är jag agent i Sverige för det franska sadelmärket Antarès Sellier.

Antarès tillverkar sadlar för dressyr, hoppning och fälttävlan och tack vare en rad olika modeller och anpassningsmöjligheter är chansen stor att vi kan hitta en sadel som passar just dig och din häst.

Förutom sadlar tillverkar Antarès även ridhjälmar samt en lång rad tillbehör såsom träns, nosgrimmor, tyglar, förbyglar och sadelgjordar. Fokus ligger alltid på kvalitet och innovation.

2015 startade jag min webbshop Erik Jerneld Ridsport. Där tillhandahåller jag förutom produkterna från Antarès ett noga utvalt sortiment av produkter för ridsport på högsta nivå. Bland annat har jag ett av Sveriges största sortiment av bett med över 100 olika modeller i lager för omgående leverans.

Produkterna i webbshoppen kommer från kända varumärken som till exempel Trust Equestrian, Cavalor och Kentucky Horsewear. En del produkter handplockas även från mindre leverantörer.

På Nordsjö gård har jag lager och showroom för Antarès och Erik Jerneld Ridsport. Är du intresserad av att komma förbi och titta närmare på produkterna i lugn och ro så tveka inte att kontakta mig.

bild_showroom