Sköt om dina läderprodukter

Läder är ett unikt material där varje skinn har sina egna egenskaper som hållbarhet, elasticitet, estetik och smidighet. För att bevara dessa naturliga kvaliteter krävs regelbundet underhåll med rätt produkter. Antarès delar med sig av sina bästa tips och råd för att dina läderprodukter ska få den vård de förtjänar.

Antarès läder

Antarès väljer endast ut de bästa hudarna för sina produkter. Lädrets tjocklek, täthet och utseende kontrolleras noggrant. Det läder som används är naturligt och Antarès slipar eller korrigerar aldrig narvningen. De små ojämnheterna som kan ses i produkterna är ett visuellt bevis på detta tillvägagångssätt. De utgör de märken från djurets tidigare liv som lädret stolt visar upp. På så sätt behåller lädret sin styrka. Den enda benhandling Antarès gör med lädret är att sträcka och torka det i garveriet för att minska risken för att det förlängs vid användning.
 
När lädret väljs ut i Antarès fabrik markeras noggrant eventuella avvikelser och märken för att hudarna ska kunna användas på bästa sätt.
 
Kontroll av läder hos Antarès

Skötsel av Antarès läderprodukter

Du måste ta hand om dina läderprodukter för att de ska fortsätta vara robusta och smidiga. Till din hjälp har Antarès ett sortiment av lädervårdsprodukter tillverkade i Frankrike som du kan använda för att rengöra och ge näring åt alla typer av läder.

Nedan följer en genomgång av produkterna och tips och råd kring hur du ska använda dem.

Antarès lädertvål

För att rengöra dina läderprodukter efter varje användning kan du applicera en lätt lager av lädertvål med en fuktig svamp. Torka av tvålrester och se till att vara noggrann med ytor som utsätts för mycket svett och smuts som till exempel insidan av träns och sadelgjord. 
 
Antarès sadeltvål tillverkas i Frankrike och är utformad för att passa alla typer av läder.
 
Lädertvålen är den viktigaste produkten i den dagliga skötseln av dina läderprodukter och ska användas generöst. Rengör alltid lädret med sadeltvål innan du återfuktar det med ett läderbalsam eller läderolja.
 

Antarès läderbalsam

Applicera Antarès läderbalsam en eller två gånger i månaden med en mjuk trasa eller svamp. Applicera balsamet efter att du har rengjort lädret med lädertvål. Du kan även använda Antarès läderbalsam för att ge dina produkter extra glans och lyster till exempel innan tävling eller uppvisning.
 
Antarès läderbalsam är tillverkat i Frankrike och går bra att använda på alla typer av läder, för ridsport eller vardagliga aktiviteter.
 

Antarès Läderolja

Antarès läderolja kan appliceras med en borste eller svamp för att mjuka upp och återfukta torrt läder. Använd läderoljan en eller två gånger per år och använd den sparsamt för att förhindra att lädret blir för mjukt och förlorar sin spänst.
 
Beroende på hur du förvarar dina läderprodukter kan du behöva återfukta dem oftare. Hänger de exempelvis torrt och varmt kan du behöva använda läderolja lite oftare än en till två gånger per år. Känns lädret torrt och har tendenser till sprickor kan det vara ett tecken på att det behöver återfuktas.
 
Läderoljan från Antarès är tillverkad i Frankrike och fungerar på alla typer av läder. Det är en mycket närande läderolja som återfuktar och vitaliserar läder.
 

Skötselprodukter

Antarès Lädertvål

260 kr

Skötselprodukter

Antarès Läderbalsam

295 kr

Skötselprodukter

Antarès Läderolja 500 ml

295 kr