Tävlingar i Lidköping och bruksprov!

Just So Especiale

Helgen bjöd på spänning på flera punkter, Elocia gjorde sin första tävling för säsongen i Lidköping och vår 3-åriga hingst Just So Especiale (född 2014 e. Entertainer x Vittorio) genomförde Bruksprovet på Flyinge.

Elocia gjorde två starter i 1,20 och 1,30 på lördagen med 4 fel i vardera och en start i 1,30 på söndagen med en fin felfri grundomgång. En lite för snäv sväng till sista hindret gjorde tyvärr att Jill fick lägga en volt och fick med sig 5 fel. Nu blir det tävlingar i Kungsbacka till helgen.

Just So Especiale som vi äger tillsammans med Stal Hendrix i Holland köptes som föl på fölauktionen i Limburg och har stått i Holland fram till för ca en månad sedan då han åkte till Stall Österlund för att förberedas för bruksprovet. I Holland har han deltagit i KWPN:s hingstpremiering och blivit rekommenderad vidare till deras flerdagarsprov.

I Sverige gick det dock inte lika bra i år. Han genomförde provet på ett mycket bra sätt och skötte sig utmärkt i alla momenten. Det räckte dock inte hela vägen fram och han blev inte godkänd i SWB i år. Han är nu tillbaka hos Stall Österlund för att fortsätta sin utbildning.