Antarès lanserar begränsad upplaga om 100 sadlar med logo i marinläder

Antarès logo marinläder begränsad upplaga

Antarès erbjuder skräddarsydda sadlar som är utformade för att möta de specifika behoven hos både häst och ryttare. Förutom sitt stora tekniska kunnande lägger Antarès stor vikt vid design, ridning är en konstform och en sadel kan i sig vara estetiskt tilltalande. 

Det finns många anpassningsmöjligheter när det kommer till utseendet på din sadel från Antarès. Förutom färg och kvalitet på läder kan du välja färg på sömmar, piping och Antarès logotyp. Allt för att du ska kunna rida i en sadel som speglar din personlighet.

Antarès vill alltid erbjuda mer innovation. Men inte till vilket pris som helst. De vet att deras åtgärder måste vara så hållbara och miljövänliga som möjligt. Därför erbjuder de nu nya anpassningsalternativ till din sadel som stämmer överens med dessa åtaganden:

En begränsad upplaga om 100 numrerade sadlar med Antarès logotyp på sadeln tillverkad i en typ av läder som aldrig tidigare har använts inom ridning, marinläder. Dessa fiskskinn som kommer livsmedelsindustrin och erbjuds av det Lyonbaserade företaget Ictyos i Frankrike, är i linje med de värden som Antarès står för.

Innovation till förmån för återvinning

Under flera år har Antarès arbetat med att vidta åtgärder för att bidra till aktuella hållbarhetsutmaningar. Exempelvis kan nämnas kortare leverantörskedjor, användning av läder från livsmedelsindustrin samt återvinning av läderspill i deras produktserie med väskor.

Som en följd av detta är deras samarbete med det franska företaget Ictyos självklart. Ictyos återvinner fiskskinn som ursprungligen var avsedda för destruktion och omvandlar dem till högkvalitativt marinläder. Precis som med lädret i sadlarna från Antarès dödas inga djur bara för sin hud.

Det handlar om att på ett så effektivt sätt som möjligt använda befintliga resurser i en “upcycling”-logik. Ictyos huvudsakliga leverantörer är restauranger och fiskuppfödningar i Frankrike. Beroende på önskade egenskaper (smidighet, hållbarhet och färg) används organiska garvämnen som mimosa, kastanj eller quebracho. Ingen metall eller krom används när fiskskinnen garvas och lädret är således hypoallergent.

Nya exklusiva färger

För denna exklusiva upplaga om 100 sadlar kan du välja mellan tre olika färger: safirblå, isgrå eller pudrig rosa.

Safirblå och isgrå är laxskinn, kända som Squama. Dess struktur är tät och helt symmetrisk över hela ytan. Squama är ett exceptionellt läder med unika och oöverträffade egenskaper vad gäller struktur och hållbarhet. Det är också väldigt smidigt och elastiskt.

Det rosa lädret kommer från fjällad forell, känt som Luna. Detta anmärkningsvärda material representerar styrkan hos franska floder och har en mycket jämn och fin struktur på sina fjäll.

Precis som för lädret i sadlarna från Antarès väljs varje fiskskinn noggrant ut. Jämnheten i strukturen och fjällen är de främsta urvalskriterierna.

Vill du skaffa en av de 100 sadlarna i denna begränsade kollektion?

Kontakta en återförsäljare av Antarès sadlar för hjälp med att beställa din sadel.