Favorittyglar från Antarès åter i sortimentet

Antarès precision soft reins banner

Tyglar är en grundläggande del av kommunikationen mellan häst och ryttare. Antarès introducerar nu åter tre modeller av tyglar i sortimentet. Dessa är Antarès Soft reins, Antarès Gagtygel samt en smalare gummitygel.

Antarès Soft Reins

Antarès Soft Reins är gummityglar med resår för en mjukare kontakt med hästens mun. Resårdelen är kortare än den justerbara läderdelen på tygeln, därför tas den första kontakten med hästens mun via den mjuka resåren. Vid behov förstärker läderdelen på tygeln.

Denna tygel uppmuntrar hästen till en avslappnad och stadig kontakt med bettet.

Antarès Gagtygel

Gagtyglarna från Antarès är konstruerade som en vanlig gummitygel men med en bit nylonrep i änden som träs genom bettringen och fästs i sidostycket. På så sätt kan man enkelt och snabbt få effekten av ett gagbett utan att behöva byta bett.

Antarès smalare gummitygel

Dessa gummityglar är 13 mm breda och passar ryttare med mindre händer eller de som vill ha en lite smidigare tygel utan att göra avkall på grepp.

Tyglarna är förstärkta med nylon inuti gummigreppet för att göra tygeln smidig och stark. De har stopp för martingalringar i läder och snabbspännen med inåtvända krokar.

Denna lite smalare gummitygel kan även passa de ryttare som vill använda två tyglar till exempelvis gagbett eller ett pelham. Då tygeln är lite smalare än vanligt blir det inte lika “mycket” att hålla i händerna och tygeln kan då med fördel användas i gagrepet eller pelhamstången.