Kentucky Bamboo Shield benskydd

Kentucky bamboo shield benskydd banner

I dagarna har vi fått in de nya benskydden från Kentucky Horsewear i lager. Som en av 5 utvalda butiker i Sverige kan vi nu erbjuda dessa nydesignade frambens- och bakbensskydd från Kentucky för omgående leverans. Det är vi naturligtvis mycket stolta över!

Benskydd var den första produkt som Kentucky Horsewear presenterade när märket lanserades för över 10 år sedan. Nu har de arbetat hårt för att skapa ett nytt benskydd med innovativ teknik och fantastisk passform!

Då Kentucky Horsewear fokuserar mycket på hållbarhet ville de ta fram en ny grön teknologi som alla kan relatera till. Bambu är den snabbast växande växten i världen och den har en enorm draghållfasthet samtidigt som den är antibakteriell. Detta gjorde att Kentucky valde att använda just bambu i sina nya frambensskydd.

Frambenskydden är konstruerade med ett starkt ytterskal av TPU material med flera ventilationshål. Området runt senan är förstärkt med bambumaterial för att skapa ett mycket starkt skydd mot slag och vassa föremål. På den övre delen av benskyddet finns en mjuk bit av naturgummi för att undvika friktion när hästen böjer benet. Insidan av benskyddet är förstärkt med ett extra lager TPU material för att skydda om hästen slår ihop sina ben.

Detalj Kentucky Bamboo Shield frambbenskydd

Frambensskydden är fodrade med antingen Kentuckys välkända 3D spacer foder eller med deras konstgjorda fårskinn. 3D spacer fodret är samma tyg som används i deras 3D spacer strykkappor och 3D spacer täcke och det konstgjorda fårskinnet är det samma som återfinns i Kentuckys storsäljande tävlingstäcke och transportgrimma. Oavsett vilket foder du föredrar så stängs båda modellerna med hjälp av två elastiska remmar med rejäla snabbknäppen.

Bakbensskydden som lanserades samtidigt är godkända för unghästklasser i hoppning enligt FEI:s regler. Bakbensskyddet passar perfekt runt hästens ben tack vare den anatomiska utformningen. Detta möjliggör maximal rörelsefrihet tillsammans med komfort och skydd. Ett rejält kardborrespänne ger maximalt stöd och fäste så att benskydden inte vrider sig eller glider ned.

Kentucky bakbensskydd unghäst

Även bakbensskydden är konstruerade med ett starkt ytterskal av TPU material med flera ventilationshål och går att få med både 3D spacer foder eller konstgjort fårskinn.

Benskydden är enkla att hålla rena och fräscha då de enkelt tvättas i tvättmaskin i 30 grader (ej torktumlare). De finns i både svart och brunt och säljs i tre olika storlekar: S (cob), M (full) och L (x-full).